Izvor: Blic, 19.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senatori SAD: Rešenje za Kosovo u dogovoru

Senatori SAD: Rešenje za Kosovo u dogovoru

Grupa američkih senatora podnela je nacrt rezolucije o budućem statusu Kosova, u kome se zalaže za rešenje na osnovi kompromisa.

Predlagači su senatori Džordž Vojnović, Ričard Lugar i Džozef Bajden, a u tekstu se ističe da nerešeni status Kosova nije održiv niti doprinosi napretku ka miru i stabilnosti jugoistočne Evrope i njenoj integraciji u Evropsku uniju. Lideri Kosova, SCG i predstavnici UN, kako prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'Glas Amerike' na srpskom, pozivaju se da sarađuju na sporazumu o budućem statusu Kosova i planu njegove transformacije. Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković ocenio je da su trojica američkih senatora primenili 'uravnotežen pristup', i izrazio nadu da će on biti prihvaćen.

'Nadam se da će ovaj uravnoteženi pristup biti sadržan i u samom tekstu rezolucije, jer je još uvek reč samo o nacrtu, ali je veoma važno da i u ovoj vodećoj zemlji sveta prevladava svest da nema nametnutog rešenja, da mora biti kompromisa i dogovora i da se ne smeju gaziti osnovna ljudska prava'.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.