Selaković stigao u dvodnevnu posetu Belgiji i Luksemburgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 09:04

Selaković stigao u dvodnevnu posetu Belgiji i Luksemburgu

Minisitar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, na početku svoje dvodnevne posete Belgiji i Luksemburgu, sastao se sa predsednicom Predstavničkog doma federalnog Parlamenta Belgije, Elijan Tiliju.

Dvoje zvanicnika razgovarali su o političkoj, ekonomskoj i parlamentarnoj saradnji Srbije i Belgije. Selaković je pozvao Tiliju da poseti Srbiju i insistirao na jačanju insititucionalne saradnje dve države.

Selaković se po dolasku u Federalni parlament Belgije upisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Knjigu utisaka. Na kraju bilateralnih razgovora, Selaković i Tiliju su razmeni poklone.

Ministatar Srbije je visokoj belgijskoj zvaničnici uručio knjigu "Srpski vladari".

Selaković će danas u Briselu imati sastanke sa potpredsednicom Vlade i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Belgije, Sofi Vilmes.

Šef diplomatije Srbije će sa ministarkom spoljnih poslova Belgije potpisati u Briselu Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Nakon toga, Selaković će učestvovati na okruglom stolu sa predstavnicima belgijskih kompanija gde će biti reči o ekonomskoj saradnji Kraljevine Belgije i Republike Srbije.

U popodnevnim časovima predviđeno je da delegacija Srbije, na čelu sa ministrom spoljnih poslova otputuje za Luksemburg, gde će se Selaković u večernjim časovima sastati sa šefom diplomatije Velikog Vojvodstva, Žanom Aselbornom.

Selaković i Aselborn potpisaće Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva, a predviđena je i radna večera koju je u čast gosta iz Srbije organizovao šef luksemburške diplomatije.

Drugog dana posete, u petak, Nikola Selaković se sastaje sa predsedavajućim Parlamenta Luksemburga, Fernandom Etgenom, kao i sa predsedavajućim Odbora luksemburškog Parlamenta za spoljna i evropska pitanja, migracije i azil, Ivom Kruhtenom i članovima tog Odbora.

Predviđeno je da ministar spoljnih poslova Srbije poseti i Privrednu komoru Luksemburga.

Svoju zvaničnu posetu Luksemburgu, šef diplomatije Srbije završava sastankom sa premijerom Luksemburga, Gzavijerom Betelom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Selaković: Veoma važna poseta Belgiji za nastavak evropskih integracija Srbije

Izvor: RTS, 16.Sep.2021

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, tokom zvanične posete Kraljevini Belgiji, sastao se u Briselu sa potpredsednicom Vlade i ministarkom inostranih i evropskih poslova, spoljne trgovine i kulturnih institucija Belgije Sofi Vilmes i predsednicom Predstavničkog doma Federalnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.