Selaković razgovarao sa ambasadorom Argentine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2022, 14:50

Selaković razgovarao sa ambasadorom Argentine

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom i tom prilikom naglasio da je važna spona odnosa dve države obostrano, principijelno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Selaković je zahvalio na principijelnoj poziciji Argentine u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i na podršci koju pruža stavovima Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodnim organizacijama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Selaković je poručio da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Argentinom, koja je, kako je naveo, naš važan partner u regionu Latinske Amerike i sa kojom imamo visok nivo političkih odnosa.

U tom kontekstu, preneo je da je naša zemlja zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga sa Argentinom, istakavši naš interes za realizaciju posete ministra inostranih poslova Santjaga Kafiere Srbiji.

Ministar je, kako je saopšteno, sa zadovoljstvom ukazao da odnose dve zemlje karakteriše međusobno razumevanje i podrška u ostvarivanju ključnih prioriteta države, kako u odnosu na sva pitanja bilateralne saradnje, tako i na planu multilateralne saradnje.

Šef srpske diplomatije kazao je i da fokus naše ukupne saradnje treba staviti na osnaživanje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.