Selaković: Srbija izložena pritiscima, cilj uklanjanje Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 13:06

Selaković: Srbija izložena pritiscima, cilj uklanjanje Vučića

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković kaže da je Srbija proteklih meseci izložena sve žešćim i bezobzirnijim pritiscima koji, kako je rekao, imaju za cilj uklanjanje predsednika Aleksandra Vučića iz političkog života.

On navodi da je kao šef diplomatije mogao da sagleda u svoj ogoljenosti tu, u suštini, antidemokratsku i antisrpsku mašineriju, navodeći da se o njenom postojanju nedovoljno govori i ocenjuje da "naručiocima i sprovodiocima bezočnih napada na Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smeta uspešna Srbija".

On je naveo da je Srbija u krizi sa korona virusom pokazala da može da pobeđuje i najveće izazove, i to, mnogo bolje i uspešnije nego mnogi koji vole da potenciraju da su oni veliki, a Srbija mala, kao i da je pažnja svetske javnosti usmerena i ka srpskom privrednom čudu. Ukazuje da su ga mnoge diplomate pitale kako Srbiji to uspeva.

"Moramo se zapitati, budući da smo svedoci napretka Srbije, kojoj Evropska komisija predviđa privredni rast od 5,3 odsto u ovoj godini, kome to može da smeta? Smeta onima koji Srbiji priželjkuju i dozvoljavaju, ne rast, već samo pad i u ekonomiji, i u demokratskom razvoju, i u svakom drugom aspektu postojanja jedne države", istakao je ministar.

Ujedinjena i složna Srbija svojim uspesima je izneverila "njihova očekivanja", kazao je Selaković i dodao da je zbog toga najveći neprijatelj njihovih interesa postao glavni arhitekta uspeha Srbije, predsednik Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, oni neće štedeti ni vremena, ni truda, ni novca u pokušajima da ga uklone.

"Mnogi Srbiji ne žžele da dozvole da bude uspešna država, oni žele da budemo mali i bespomoćni, beznačajna mrlja na geografskoj karti, a glavna prepreka ostvarenju njihovog nauma jeste upravo predsednik Aleksandar Vučić", rekao je on.

Ističe i da su poseban fenomen unutrašnji neprijatelji razvoja Srbije.

"Nesposobna da kreira bilo kakav politički program i nesposobni da se raduju uspesima svoje države, ta grupica klevetnika i lažova ne preza ni od čega da bi se rešila glavne prepreke njenom fanatičnom jurišu na Srbiju i njene institucije", ocenio je Selaković.

Jasno je, kako ističe, da Vučića ne mogu da pobede ni na moralnom ni na državničkom planu, jer su, kaže, lenji, zli i preziru Srbiju, i zato jedinu šansu vide u pokušajima kriminalizovanja predsednika i njegove porodice, a to čine sve surovije i sve bestijalnije.

Selaković je poručio svima koji, kako je rekao, Srbiji ne žele dobro i smetaju im njeni uspesi i razvoj da neće biti manje uspešna zbog njih i da će pobediti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.