Selaković: Pronaći odgovorne za naučno-fantastičnu pljačku naroda!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2014, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Pronaći odgovorne za naučno-fantastičnu pljačku naroda!

- Nažalost, neke stvari je bilo potrebno mnogo ranije rešavati. Jasan stav i političku volju država je trebalo mnogo ranije da pokaže - rekao je ministar pravde Srbije kao odgovor na otvoreno pismo grupe bivših radnika više privrednih društava - Vizahem, Precizna mehanika, Trudbenik gradnja i Srbolek

Ministar pravde Nikola Selaković poručio je, reagujući na otovreno pismo grupe autora objavljeno u listu Danas, da se moraju pronaći odgovorni za svaku pljačku naroda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << katastrofalne privatizacije i uništavanje privrede Srbije, koji će “ni manje ni više nego po slovu zakona” snositi posledice za svoja dela.

Ističući da se kao ministar pravde nikada nije mešao u rad pravosudnih organa, niti će to činiti, Selaković je rekao da se uvek zalagao “za posebnu pažnju kada je u pitanju rešavanje slučajeva propalih privatizacija, bezdušnih pljački države i radnika“.

- Nažalost, neke stvari je bilo potrebno mnogo ranije rešavati. Jasan stav i političku volju država je trebalo mnogo ranije da pokaže – naveo je ministar i dodao da je sada pitanje koliko nešto što je decenijama zapostavljano i gurano pod tepih može da dobije svoj pravi epilog.

Foto: Milena Đorđević

- Ali i bez obzira na to, kako u dosadašnjem, tako i u svom budućem političkom delovanju daću svoj maksimum u podršci pravosudnim organima da svi ovakvi slučajevi budu pravedno okončani, a da istina izajde na videlo – poručio je Selaković.

Grupa bivših radnika više privrednih društava – Vizahem, Precizna mehanika, Trudbenik gradnja i Srbolek – uputila je Selakoviću otvoreno pismo u kojem su zatražili da iznese svoj lični stav i stav Ministarstva pravde po pitanju mnogobrojnih krivičnih prijava koje su podnete protiv lica odgovornih za, kako kažu, “naučno-fantastičnu krađu navedenih društava i njihovih tadašnjih radnika, prijava koje nikako u višegodišnjem periodu ne dobijaju svoj epilog“.

Otvorenom pismu su se pridružili i radnici, mali akcionari i poverioci Jugoremedije iz Zrenjanina, koje okuplja Udruženje građana Ravnopravnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Selaković:Moraju se pronaći odgovorni za pljačku naroda

Izvor: Press, 05.Sep.2014

Ističući da se kao ministar pravde nikada nije mešao u rad pravosudnih organa, niti će to činiti, Selaković je rekao da se uvek zalagao "za posebnu pažnju kada je u pitanju rešavanje slučajeva propalih privatizacija, bezdušnih pljački države i radnika"... "Nažalost, neke stvari je bilo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.