Sejdiju: Neće biti pregovora o Mitrovici sa Beogradom

Izvor: Politika, 10.Okt.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiju: Neće biti pregovora o Mitrovici sa Beogradom

ČAGLAVICA – Bivši predsednik Kosova i lider vladajućeg Demokratskog saveza Kosova Fatmir Sejdiju odbacio je mogućnost da severna Kosovska Mitrovica bude tema pregovora Beograda i Prištine, javio je KiM Radio iz Čaglavice.

Integracija podeljenog grada, po njegovom mišljenju, treba da se zasniva prema Ahtisarijevom planu, što sugeriše stvaranje nove opštine na severu kojom bi upravljali Srbi.

Sejdiju je tokom posete Mitrovici u svojstvu predsednika Demokratskog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Kosova izjavio da se sa Beogradom ne može razgovarati o pitanjima koja se tiču „suvereniteta Kosova”.

„Govorio sam i dok sam bio predsednik da je Kosovo spremno da pregovara sa Srbijom o svim temama koje su od interesa za građane, ali uvek imajući u vidu da su to razgovori između dve suverene države”, rekao je Sejdiju.

On je naveo da najpre treba razgovarati o slobodi kretanja, ekonomskoj saradnji i kriminalu.

Beta

objavljeno: 10/10/2010

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Bivši predsednik Avganistana predvodi pregovore sa talibanima

Izvor: Blic, 10.Okt.2010

Bivši predsednik Avganistana Burhanudin Rabani izabran je danas za predsednika saveta koji ima zadatak da počne mirovne pregovore sa talibanskim pobunjenicima, naveo je neimenovani zvanični izvor...Rabani već godinama tvrdi da ima kontakte sa talibanima koji su spremni da razmotre mogućnost pregovora....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.