Šefica UNHCR-a u Srbiji u oproštajnoj poseti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2022, 16:18

Šefica UNHCR-a u Srbiji u oproštajnoj poseti

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović primila je danas u oproštajnu posetu šeficu Predstavništva UNHCR-a u Srbiji Frančesku Boneli, sa kojom je ocenila da su u prethodne dve godine ispunjeni gotovo svi ciljevi predviđeni potpisanim Sporazumom o razumevanju.

Obradović i Boneli izrazile su zadovoljstvo postignutim rezultatima saradnje između MDULS-a i UNHCR-a, posebno u oblasti rešavanja pitanja tzv. "pravno nevidiljivih lica" i ostvarivanja prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upisa u matičnu knjigu rođenih.

Sagovornice su konstatovale da je Srbija na korak do iskorenjivanja apatridije i složile se da će buduće aktivnosti svih aktera voditi do potpunog iskorenjivanja apatridije u svetu do novembra 2024. godine.

Obradović i Boneli su izrazile zadovoljstvo i postignutim nivoom saradnje na nivou jedinica lokalne samouprave u Srbiji, u kojima se, kako se navodi, obučavaju zaposleni službenici koji rade sa osobama u riziku od apatridije.

Takođe, navodi se u saopštenju Ministarstva, ostavarena je i dobra saradnja MDULS-a i UNHCR-a u Srbiji u pogledu informisanja javnosti o načinima na koje se može ostvariti pravo na upis u matičnu knjigu rođenih, kao i kada je u pitanju pružanje podrške prilikom rešavanja pojedinačnih slučajeva koja nisu rešila to statusno pitanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.