Izvor: Blic, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef slovenačko-rusko-crnogorske firme

Šef slovenačko-rusko-crnogorske firme

Odlazeći premijer Crne Gore Milo Đukanović mogao bi uskoro da postane prvi čovek jedne od najjačih kompanija u tom delu Evrope, koja treba da se osnuje sa slovenačkim, ruskim i crnogorskim kapitalom, piše slovenački dnevnik 'Delo', pozivajući se na izvore u Podgorici.

'U crnogorskom poslovnom svetu nije ostalo nezapaženo da su početkom oktobra predsednik uprave slovenačke naftne industrije ‘Petrola’ Marko Križanovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i izvršni direktor ‘Montenegro Bonusa’ Branko Kaščelan potpisali na Cetinju pismo o nameri, za šta je tada rečeno da je projekat te saradnje u pripremi', navodi izvor 'Dela'.

Vrednost tog projekta je unapred procenjena na milijardu i po evra, a među prvim poslovima bi bio, kako se navodi, promet sa tehničkim plinom, gradnja plinskog terminala i skladišnih kapaciteta u Luci Bar, 15 do 20 modernih benzinskih pumpi uz nove puteve i granične prelaze. Nova kompanija imala bi i servise za jahte u svim primorskim mestima, a najveći u Tivtu, gde kanadski 'Mank' uskoro planira izgradnju jedne od najvećih sredozemnih baza za jahte, te investicije u energetici, piše 'Delo'.

Križanovski i Kaščelan su, kako je naveo izvor 'Dela', 'usput još spomenuli da bi ‘Petrol’ mogao biti čak glavni kandidat za kupovinu ‘Montenegro Bonusa’, jer bi uskoro trebalo da bude objavljen konkurs za njegovu prodaju'.

Privedeni izgrednici na izborima u Leskovcu

Zbog sumnje da su fizički napali i pretili pištoljima dvojici aktivista SRS iz Beograda na dan održavanja drugog kruga izbora za predsednika opštine Leskovac, policija je prekjuče privela Ivicu Petkovića zvanog Keks (30) iz Leskovca i Miodraga Miljkovića i nakon saslušanja ih pustila kućama.

'Blicu' je u policiji nezvanično rečeno da su dvojica Leskovčanina priznala svoje učešće u incidentu 'zbog provokacija radikala', ali su negirali da su pri tom koristili pištolj. Policija će, najverovatnije, protiv njih podneti prijavu za ugrožavanje sigurnosti, a ukoliko bude pronađen pištolj, i krivičnu prijavu po Zakonu o oružju. Potpredsednik DS Dragan Šutanovac demantovao je optužbe radikala da je izvesni 'gospodin Keks', koji je pretio pištoljem na lokalnim izborima u Leskovcu, član DS. Šutanovac je istakao da iza svega stoji generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić.

M.Ž.I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.