Sednica Skupštine grade Novog Sada odložena do daljnjeg

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine grade Novog Sada odložena do daljnjeg

Sednica Skupštine Novog Sada, na kojoj bi trebalo da se odlučuje o smeni gradonačelnika Igora Pavličića, nakon njenog odlaganja neće biti nastavljena danas, uprkos tome što se u sali Skupštine nalazi 40 opozicionih odbornika, izjavila je za Dnevnik RTV predsednica Skupštine Novog sada Aleksandra Jerkov.

Ona je ranije danas odložila sednicu jer, kako kaže, u 15 sati, kada je bila zakazana, u sali nije bilo nijednog odbornika. Jerkovljeva je istakla da su svi odbornici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u skladu s poslovnikom Skupštine telegramom i telefonom obavešteni o vremenu održavanja sednice, kao i da su im kururi dostavili neophodan materijal.

- Oni su od mene juče zatražili da zakažem sednicu koju sam, zbog razloga hitnosti, zakazala samo dan nakon podnetog zahteva. To što njima nije dovoljno vremena da realizuju inicijativu koju su sami započeli govori o njihovoj ozbiljnosti i o tome da se radi o ljudima koji ne mogu da skupe ni kvorum za sednicu, a ne da okupe većinu - naglasila je ona.

Na pitanje da li će danas nastaviti odloženu sednicu Jerkovljeva je odgovorila da će svi pismenim putem biti obavešteni o njenom nastavku.

- Pošto su svi odbornici bili odsutni, pisanim putem ću ih obavestiti o nastavku sednice. To ću učiniti kada budem obavila konsultacije, pre svega u vladajućoj koaliciji, a zatim među onima koji su danas neuspešno inicirali ovu sednicu - objasnila je Jerkovljeva.

Ona je takođe dodala da je vanredna sednica bila zakazana za 15 sati i da se skupštinska većina ne pravi "na parkingu ispred Skupštine Vojvodine".

- Iako me je služba obavestila da je evidentirano da samo devet odbornika prisustvuje sednici, ušla sam u skupštinsku salu u nadi da ću tamo zateći potreban broj odbornika. Osim mene u sali nije bilo nikog i jedino što sam mogla da učinim u skladu s poslovnikom jeste da odložim sednicu - ponovila je Jerkovljeva.

Predsednica Skupštine Novog Sada ponovila je da je u službenoj evidenciju grada Novog Sada bilo prijavljeno da devet odbornika prisustvuje sednici, od kojih je petoro iz DSS-a, a četvoro iz SRS-a.

Povezane vesti: Pavličić: Pokazalo se da opozicija u Novom Sadu nema većinu Predat zahtev za smenu Pavličića Pavličić: Srušili su nas SPO i LSV, a ne SPS Pavličić: Izgradnja Žeželjevog mosta 2011. godine

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.