Izvor: Blic, 01.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine Srbije zakazana za utorak

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović sazvala je za utorak, 7. oktobar, sednicu parlamenta, saopšteno je danas.

U predloženi dnevni red uvršćeni su predlozi zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, o odgovornosti pravnih lica za krivična dela, o strancima, o zaštiti državne granice i o Agenciji za borbu protiv korupcije, saopšteno je iz parlamenta.

Razmatraće se i predlozi zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola uz Konvenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka u vezi sa nadzornim organima i prekograničnim protokom podataka, kao i Ugovora o garanciji između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj "Beogradski autoput i obilaznica".

Predsednica Skupštine predložila je da se na toj sednici razmatraju Predlog zakona o javnim nabavkama i predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, Zakona o tržištu hartija od vrednosti i drugih finansijskih instrumenata i Zakona o poštanskim uslugama.

Na dnevnom redu srpskog parlamenta biće i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i Predlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Kako se navodi, te zakonske predloge podnela je Vlada Srbije.

Narodni poslanici će na sednici 7. oktobra razmatrati Predlog odluke Skupštine Srbije o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Srbije, koji je podnela grupa od 108 opozicionih narodnih poslanika. Razmatraće se i Predlog Rezolucije Skupštine Srbije o elementima državne politike prema Kosovu i Metohiji, koji je podneo narodni poslanik Čedomir Jovanović, kao i predloge odluka o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine, koje su podnele poslaničke grupe.

Sednica Skupštine Srbije počeće u 11 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.