Izvor: B92, 18.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za državnu bezbednost: Hitne mere za sprečavanje terorizma

Beograd -- Savet za državnu bezbednost Srbije saopštio je u ponedeljeak da je nakon napada na srpsku decu u Goraždevcu kod Peći došlo do "dramatičnog pogoršanja bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji koje preti daljom eskalacijom i ugrožavanjem bezbednosti građana Republike". "U cilju prevazilaženja postojećeg stanja dogovoreno je preduzimanje hitnih mera kojima će se ubrzati protok podataka između domaćih i međunarodnih nosilaca bezbednosnih funkcija i time poboljšati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preventivno delovanje na sprečavanju terorističkih akata, kao i bržem identifikovanju i hvatanju njihovih počinilaca", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Savet je pozdravio odluku Saveta bezbednosti UN da danas stavi na dnevni red pitanje zločina u Goraždevca kao "znak spremnosti Saveta bezbednosti da posveti dužnu pažnju novim pretnjama miru i stabilnosti na jugoistoku Evrope".

U saopštenju se navodi da je sednicom Saveta predsedavao premijer Srbije Zoran Živković, ali se ne dodaje ko je još prisustvovao zasedanju. Mediji su ranije javili da su na sastanku bili i ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović, direktor Bezbednosno-informativne agencije Miša Gavrilović, ministar inostranih poslova SCG Goran Svilanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore Branko Krga. Sednici je trebalo da prisustvuju i načelnik Obaveštajne službe Ministarstva inostranih poslova Goran Petrović i načelnik Uprave za bezbednost Vojske Srbije i Crne Gore Momir Stojanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.