Sava Janjić: Smanjenje Kfora veoma opasan proces

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava Janjić: Smanjenje Kfora veoma opasan proces

ZVEČAN - Najavljeno smanjenje broja vojnika Kfora na Kosovu i Metohiji zabrinjavajuće i predstavlja jedan jako opasan proces, izjavio je juče arhimandrit manastira Visoki Dečani Sava Janjić.

Smanjenje broja vojnika Kfora u situaciji permanentne političke i bezbednosne nestabilnosti na Kosovu i Metohiji predstavlja jedan jako opasan proces, rekao je Janjić upozorivši da bi smanjenjem broja međunarodnih vojnika u pokrajini mogao nastati bezbednosni vakum.

Iz Kfora je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << najavljeno da će do kraja proleća na Kosovu i Metohiji ostati svega 5.000 međunarodnih vojnika.

Janjić je izrazio sumnju da Kosovska policijska služba može na pravi način preuzeti brigu o bezbednosti na Kosovu i da je zbog toga veoma važno da najveće srpske svetinje u pokrajini ostanu pod zaštitom međunarodnih vojnih snaga.

Otvaranjem razgovora između Beograda i Prištine očekujemo da će doći i do otvaranje tih tema, kako bi se u dijalogu pronašlo obostrano prihvatljivo rešenje za to kako će biti obezbeđivane naše najvažnije svetinje, rekao je on.

Janjić je naglasio da je istorija pokazala, do najnovijih dešavanja poslednjih godina, da su srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ugrožene i da postoji velika opasnost da one ponovo budu napadane.

Očuvanje našeg identiteta i života naših manastira kao živih monaških zajednica je veoma važno i predstavlja ključ opstanka našeg naroda koji žive u enklavama, rekao je Janjić dodajući da su crkvena zvona u Prizrenu, Dečanima, Peći, Prištini ... važni stubovi našeg postojanja, koji nas učvršćuju i ohrabruju.

O tome ste trebali ranije da mislite!

Па нек позове Бајдена да се жали.

Он је бр. 2 у НАТО. Зашта му је служио кафу и слатко кад су се договарали како да најуре Артемија! Е, још један глупи Србин који није укапирао да кад амери уклоне оне који су им главна сметња онда крећу да уклањају саучеснике... Ништа, ништа, нека се не сикира Сава - Артемије је прави православац - опростиће му на прогањању и примиће га у Љуљацима на конак и обед када га његови шиптари отерају кад им одслужи сврси...

Revolucijom treba postaviti stvari na svoje mesto.Demokratija nije za nas,ona će nekima glave da dođe.

''Janjić je izrazio sumnju da Kosovska policijska služba može na pravi način preuzeti brigu o bezbednosti na Kosovu i da je zbog toga veoma važno da najveće srpske svetinje u pokrajini ostanu pod zaštitom međunarodnih vojnih snaga.''

Познато је како је та служба до сада чувала Српске светиње, баш као и Кфор. Зато их је вл.Артемије и тужио међународном суду правде па сте га ти Саво и твоји пулени из синода натерали да тужбу повуче. Али ни то није било доста па сте га послали на суд, расчинили и протерали из Богом му дане ЕРПКиМ. Сада види са другом ти Бљеримом Шаљом шта ти је чинити.

''Otvaranjem razgovora između Beograda i Prištine očekujemo da će doći i do otvaranje tih tema, kako bi se u dijalogu pronašlo obostrano prihvatljivo rešenje za to kako će biti obezbeđivane naše najvažnije svetinje, rekao je on.''

Да погађам: решење би било Косовска православна црква са Теодосијем као Патријархом?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.