Sastanak „Šestorke povodom iranskog nuklearnog programa je počeo u Ženevi

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak „Šestorke" povodom iranskog nuklearnog programa je počeo u Ženevi

18.01.2015. -

Plenarna sednica „Šestorke" međunarodnih posrednika (Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Rusija, Kina i SAD) o iranskom nuklearnom programu, bez učešća počela je u Ženevi.

Očekuje se da će se kasnije održati sastanak uz učešće iranske delegacije.

Uoči susreta zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, koji predstavlja Rusiju na pregovorima „Šestorke“, održao je bilateralne sastanke sa iranskim i kineskim delegacija.

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Ronald Zak    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vrhunac pregovora Irana i svjetskih velesila

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jan.2015, 11:03

Svijet – Ženevski pregovori na razini političkih ravnatelja su vrhunac petodnevnih razgovora u tom švicarskom gradu i Parizu. Iran i svjetske sile susreli su se u nedjelju u Ženevi kako bi razmotrili razlike u stajalištima o iranskom nuklearnom programu dok američka administracija lobira kako...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.