Tadić razgovarao sa patrijarhom

Izvor: B92, Tanjug, 28.Jan.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić razgovarao sa patrijarhom

Beograd -- Predsednik Srbije Borist Tadić istakao je u razgovoru sa patrijarhom Irinejom da crkva ima važno mesto u našem društvu.

Predsednik i patrijarh su razgovarali o položaju sveštenstva i monaštva Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i o zaštiti kulturne bašitine, navodi se u saopštenju pres služba predsednika Republike.

Tokom susreta predsednik i patrijarh su se saglasili i da je neophodno ubrzati radove na završetku Hrama svetog Save u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i razmatrali su i pitanje obeležavanja 1700 godina Milanskog edikta, koji će biti održan u Nišu 2013. godine.

Razgovoru je prisustvovao i član Sinoda SPC vladika bački Irinej, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastali se predsednik Tadić i patrijarh Irinej

Izvor: Beta, 28.Jan.2010

BEOGRAD, 28. januara 2010. (Beta) - Predsednik Republike Srbije Boris Tadić razgovarao je u četvrtak sa patrijarhom srpskim Irinejom i istakao da crkva ima važno mesto u društvu, saopštila je Preš-služba Predsedništva...Predsednik i patrijarh su razgovarali o položaju sveštenika i monaha Srpske...

Nastavak na Beta...

Sastali se predsednik Tadić i patrijarh Irinej

Izvor: EMportal, 28.Jan.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa patrijarhom srpskim Irinejom i istakao da crkva ima važno mesto u društvu, saopštila je Pres-služba Predsedništva.

Nastavak na EMportal...

Susret Borisa Tadića i patrijarha Irineja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2010

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa patrijarhom srpskim Irinejom i istakao da crkva ima važno mesto u društvu, saopštila je Pres-služba Predsedništva. Predsednik i patrijarh su razgovarali o položaju sveštenika i monaha Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tadić razgovarao sa patrijarhom

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2010

Predsednik Srbije Borist Tadić istakao je u razgovoru sa patrijarhom Irinejom da crkva ima važno mesto u našem društvu.

Nastavak na Vesti-online.com...

Patrijarh i predsednik razgovarali o Kosmetu

Izvor: Glas javnosti, 29.Jan.2010, 07:06

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Boris Tadić razgovarao je juče sa patrijarhom srpskim Irinejom i istakao da crkva ima važno mesto u društvu, saopštila je Pres-služba Predsedništva.   

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.