Šaroviću 88.000 KM zbog neosnovanog pritvora

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaroviću 88.000 KM zbog neosnovanog pritvora

SARAJEVO - Presudom Suda BiH nekadašnjem predsedniku Republike Srpske (RS) Mirku Šaroviću biće isplaćeno 88.000 KM zbog neosnovanog pritvora od  godinu dana.

Na ime naknade šteta Šaroviću je dosuđen iznos od 22.000 KM, a Sud BiH odlučio je da mu na ime materijalne štete bude isplaćeno 66.000 KM, rekao je Šarovićev advokat Dragiša Jokić.

On je podsetio da je Šarović podneo tužbu Sudu posle hapšenja u predmetu "Privredna banka Srpsko Sarajevo".

Šarović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Sudu BiH podneo tužbu zbog materijalne i nematerijalne štete nanesene njemu i njegovoj porodici, navodeći da je time želeo da podstakne Sud BiH da ubuduće vodi računa o građanima i da ih zaštiti, i pravno i ljudski.

On je ranije izjavio da su pojedinci iz međunarodne zajednice inicirali optužnicu protiv njega, koja se odnosi na izmišljenu aferu "Orao" u Bijeljini, prodaju opreme i naoružanja Iraku, zloupotrebu položaja u vezi sa tadašnjom Privrednom bankom Srpsko Sarajevo, kao i pomaganje optuženih za ratne zločine.

Šarović je zbog afere "Orao" uhapšen u novembru 2005. godine, a Sud BiH ga je kasnije oslobodio optužbi za organizovani kriminal.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.