Saradnja sa SAD profesionalna

Izvor: B92, 29.Avg.2012, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Saradnja sa SAD profesionalna"

Beograd -- Ministar pravde SAD Erik Holder i Republički tužilac Srbije Zagorka Dolovac složili su se da je saradnja Srbije i SAD u prethodnom periodu bila profesionalna.

Holder je na sastanku, koji je održan u utorak u Vašingtonu, izrazio maksimalnu podršku Republičkom tužiocu Srbije, naglasivši da je Srbija važna za SAD, ne samo u regionu Balkana već i šire, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Tomo Zorić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Holder je istakao da je saradnja izmedju tužilaštava SAD i Srbije upravo primer uspešne neposredne saradnje, kazao je Zorić.

Američki ministar pravde i glavni tužilac je ocenio da je način na koji je javno tužilaštvo Srbije odgovorilo na mnoge teške izazove u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i ratnih zločina, primer za ostale zemlje u regionu.

Prema rečima Zorića, na sastanku su predstavljena iskustva i izazovi u dosadašnjem radu, sa posebnim naglaskom na krivično pravna sredstva od značaja za povećanje efikasnosti krivičnog gonjenja, u koje spada i tužilačka istraga, koju u Srbiji već primenjuju tužilaštva za organizovani kriminal i ratne zločine, dok će tužilaštava opšte nadležnosti početi da je primenjiuju od 15. januara naredne godine.

Holder i Dolovac su se slozizli i da konstantna profesionalizacija i modernizacija rada predstavlja osnov jačanja nezavisnih institucija u Srbiji.

Na kraju sastanka izražena je posvećenost daljem nastavku uspešne saradnje tužilaštava Srbije i SAD uz uverenje da će dalji nastavak saradnje rezultirati novim uspesima u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugih teških krivičnih dela, a sve u cilju zaštite ustavnog poretka i ostvarivanja vladavine prava, preneo je portparol srpskog tužilaštva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.