Saradnja sa Hrvatskom od značaja za Srbe

Izvor: Studio B, 23.Maj.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa Hrvatskom od značaja za Srbe

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Srpskog nacionalnog veća iz Hrvatske Miloradom Pupovcem. Saglasili su se da je saradnja vlada od presudne važnosti za rešavanje svih otvorenih pitanja, pa i položaja Srba u toj zemlji.

U saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić i Pupovac su razmenili mišljenje i rešavanju teškoća s kojima se Srbi u Hrvatskoj u poslednje vreme susreću.

Pupovac je Vučiću zahvalio na iskrenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << podršci za unapređenje položaja Srba u Hrvatskoj i za jasnu opredeljenost vlade za saradnju sa Vladom Hrvatske.

Saglasili su se da je intenziviranje komunikacije i saradnje vlada Srbije i Hrvatske od presudne važnosti za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i ona koja se tiču položaja Srba u Hrvatskoj.

Premijer Vučić je ponovo istakao svoju spremnost, kao i spremnost Vlade Srbije, na punu saradnju sa Vladom Hrvatske radi unapređenja bilateralnih odnosa, kao važne pretpostavke za stabilnost u celom regionu. 

"Srbija je opredeljena da doprinese obnovi poverenja, dijalogu i saradnji u regionu, i posebno stabilnosti koja se u poslednje vreme suočava sa ozbiljnim izazovima", naglasio je premijer Vučić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.