Šaper: U slučaju potrebe moguće su personalne izmene u Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaper: U slučaju potrebe moguće su personalne izmene u Vladi

BEOGRAD - Član Predsedništva DS Srđan Šaper izjavio je da veruje da su moguće personalne izmene u Vladi Srbije ako se za tim ukaže potreba, ali ne i promena strukture vlade.

Šaper smatra da u slučaju da neki ministar iz DS zasluži "otkaz", premijer neće imati problema da ga zameni.

On je istakao da nemaju osnova spekulacije da bi Srpska napredna stranka (SNS) Tomislava Nikolića mogla da zameni G 17 plus u Vladi Srbije.

DS i SNS najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rivali

"Ni najmanje (nemaju osnova). Ali, uvek će biti dobrodošla podrška SNS za ideje koje idu u korist građana, kao onda kada su prepoznali potrebu Srbije da ratifikuje SSP", rekao je Šaper u intervjuu sutrašnjim "Novostima".

Šaper je kazao da će DS i SNS i ubuduće, kao i danas, biti najveći rivali, a ne partneri.

"Ali, dobro je za Srbiju da rivalske stranke imaju među sobom korektan i normalan odnos, a ne da se međusobno bore na život i smrt", smatra on.

Na pitanje da li smatra Mlađana Dinkića pouzdanim partnerom u vladi, Šaper je odgovorio da su svi partneri u ovoj vladi dovoljno pouzdani da će uvek moći da ispravno prelome između velikih i zajedničkih ciljeva zbog kojih je vlada izabrana - boljeg života građana i evropske budućnosti Srbije, s jedne strane, i interesa partija ili pojedinačnog rejtinga političara, sa druge.

Jedna moćna struja u DS-u

Šaper je rekao da se nije prepoznao u Dinkićevoj javnoj poruci predsedniku Srbije Borisu Tadiću da se čuva svojih medijskih magova.

"Nisam prepoznao ni sebe, niti bilo koga drugog koga znam, jer sam sasvim siguran u izlišnost poruka ove vrste predsedniku Tadiću", dodao je Šaper.

On je rekao da u DS postoji samo jedna velika i moćna struja, na čijem je čelu predsednik stranke Tadić, a sve ostalo je "čista fantazija".

Šaper smatra da u predvidljivoj budućnosti nije realan savez DS-a i DSS-a, odnosno Tadića i Vojislava Koštunice i da je vlada neuporedivo stabilnija sa Ivicom Dačićem nego s Koštunicom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šaper: Struktura Vlade ostaje ista

Izvor: B92, 11.Jan.2009

Beograd -- Član Predsedništva DS-a Srđan Šaper kaže za Večernje novosti da su moguće personalne izmene u Vladi ako se ukaže potreba, ali ne i promena strukture Vlade... Šaper smatra da u slučaju da neki ministar iz DS-a zasluži "otkaz", premijer neće imati problema da ga zameni. On je naveo...

Nastavak na B92...

Šaper: Ne verujem u promenu strukture Vlade

Izvor: EMportal, 11.Jan.2009

Član Predsedništva Demokratske stranke Srđan Šaper izjavio je da ne veruje da će doći do promene strukture Vlade Srbije, ali nije odbacio mogućnost da dođe do personalnih izmena.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.