Sanader uzvratio udarac Šeksu!

Izvor: S media, 18.Nov.2010, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader uzvratio udarac Šeksu!

Posle jučerašnjih oštrih izjava Vladimira Šeksa koji je Ivu Sanaderu poručio da mu se bliži moralni kraj, Sanader danas sazvao vanrednu konferenciju za šampu na kojoj je optužio Šeksa i Jadranku Kosor da utiču na tok istrage. Bivši premijer Hrvatske najavio da će sve objasniti u knjizi koja uskoro izlazi iz štampe

„Jučerašnja izjava Vladimira Šeksau kojoj je on rekao da se bliži moj kraj direktno potvrđuje da potpredsednik Sabora Šeks zajedno sa Jadrankom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosor utiče na tok istrage i upravlja krivičnim progonima“, izjavio je na današnjoj vanredno zakazanoj konferenciji za štampu bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Pitam vas kako jedan od pet potpredsednika Sabora zna kada se bliži moj kraj? Pitam vas kako potpredsednik Sabora zna da se bliži moj kraj ako u tome nije sam učestvovao? To je izgovorio i juče, ali i ranije, kada je malim prstom Polančecu pokazivao da mu je unapred određena kazna od godinu dana zatvora“, naglasio je vidno uzrujani Sanader.

Hrvatska je talac Šeksa i Kosorove

Sanader se osvrnuo i na izjavu Vladimira Šeksa u kojoj je on optužio bivšeg premijera Hrvatske da tužaka svoju otadžbinu Evropi.

”Od kada su to Šeks i Kosor Hrvatska? I od kada se boriti protiv nedemokratskih pojava znači tužakati? To što ja radim je borba za demokratiju koju je Hrvatska krvavo stekla. Ako se falsifikuju dokazi, ako ucenjujete nekoga da lažno svedoči protiv bivšeg premijera, šta mogu da očekuju drugi ljudi? Najzad, Kosor i Šeks nisu Hrvatska, već je Hrvatska talac Kosor i Šeksa”, izjavio je Sanader.

Kada potpredsednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks govori o moralu, to, smatra Sanader, govori čovek koji je Polančeca tražio da ga lažno tereti, a da će mu zauzvrat smanjiti kaznu.

Pred nekoliko desetina novinara, Ivo Sanader ponovo je poručio da se ne boji da bi USKOK i policija mogli da pokucaju na njegova vrata, jer je svestan da je dirnuo u “osinje gnezdo”.

Na današnjoj konferenciji za novinare bivši premijer Hrvatske najavio je i objavljivanje knjige:

“Knjiga će izaći u trenutku kada procenim da je to najbolje za one poruke koje želim da pošaljem, a s’ njom ne želim da se umešam u politički život. Želim da kažem sve kako je bilo i u to niko ne bi trebalo da sumnja”, zaključio je Sanader.

S media, T portal

Foto Pixsell

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.