Sada ruski vojnici mogu da pucaju i pod vodom! (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 15.Apr.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sada ruski vojnici mogu da pucaju i pod vodom! (VIDEO)

Automatska puška-amfibija, koja može da puca na kopnu i pod vodom, dužine je 685 milimetara, a u vodi ima domet od 25 metara na dubini od oko 30 metara i 18 metara na dubini od 20 metara
PODVODNI “kalašnjikov”! Ruski vojska i specijalci od 2013. godine koriste pušku koja ispaljuje hice i pod vodom. Kako bi pušku nakon pucanja na tlu namestili da ona puca i pod vodom, vojnici moraju da promene okvir.
Do sada su vojnici koji se bore pod vodom morali da nose dve vrste oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ono za pucanje pod vodom i “kalašnjikov” za pucanje na tlu – piše Telegraf.rs.
Tulski konstruktorski biro predstavio je 2013. godine automatsku pušku-amfibiju, koja može da puca na kopnu i pod vodom. Dužina ove automatske puške je 685 milimetara, a kad se koristi kao minobacač, težina joj je 4,6 kg. Na kopnu ima domet 500 metara. Tempo pucanja joj je 800 metaka u minutu.
Sa posebnim mecima, ona u vodi ima domet od 25 metara na dubini od oko 30 metara i 18 metara na dubini od 20 metara. Posebno dizajnirani meci za pucanje pod vodom slični su standardnim, ali malo se razlikuju u obliku.
Konstruktor ove automatske puške i njene bojeve municije je filijala Tulskog konstruktorskog biroa – CKIB SOO. Oružje se trenutno proizvodi samo za domaću upotrebu. Prvi put je predstavljena na međunarodnom sajmu “Interpoliteh-2013″.

The post Sada ruski vojnici mogu da pucaju i pod vodom! (VIDEO) appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.