Sabor pesme i lepote u Pećincima okupio brojne posetioce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2022, 12:41

Sabor pesme i lepote u Pećincima okupio brojne posetioce

Veliki "Sabor pesme i lepote u narodnoj nošnji Srbije" održan je u Kulturnom centru Pećinci.

Osam mladih pevača iz cele Srbije takmičilo se za nagradu Opštine Pećinci. Nagradu publike dobio je Mihajlo Janović iz Pećinaca, a nagradu žirija Glorija Ilić iz Jakova.

Posetioci su mogli da uživaju u izvođenju mladih pevača koji su odabrani na audiciji u Radio Beogradu.

U okviru Sabora izbran je najlepši par u narodnoj nošnji.

Među takmičarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našao se i vokalni solista iz Pećinaca, Mihajlo Janković.

Na Saboru su nastupili i poznati umetnici – pevači Čeda Marković, Biljana Petković, Vesna Dimić i Aleksandra Padrov, a goste i takmičare je pratio orkestar Siniše Tufegdžića, prve harmonike Jugoslavije 1989. godine.

Organizatori Sabora su Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, Udruženje kulturnih stvaralaca Srbije "Zavičaj" i Muzička redakcija RTS – Radio Beograd, a pokrovitelji su Opština Pećinci i Turistička organizacija opštine Pećinci.

Ova manifestacija privukla je veliki broj posetilaca svih generacija. Sala KC "Pećinci" bila je puna do poslednjeg mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sabor mladosti, lepote i talenta u Pećincima

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Okt.2022, 10:26

PEĆINCI – Protekle srede je Kulturni centar Pećinci bio ispunjen zvucima tradicionalne narodne muzike i ukrašen narodnim nošnjama iz svih krajeva Srbije, a posetioci velikog „Sabora pesme i lepote u narodnoj nošnji Srbije“ uživali su u dvoipostanom vatrometu mladosti, lepote i talenta. Organizatori...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.