Šabić: Nedavanje informacija o Savamali prekršaj Tužilaštva

Izvor: EurActiv Srbija, 05.Okt.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Nedavanje informacija o Savamali prekršaj Tužilaštva

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je 4. oktobra da je to što Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd nije od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dobila broj predmeta i ime tužioca u slučaju Savamala, "nedopustivo i skandalozno" i da će neko za to morati da odgovara. Tužilaštvo je još krajem septembra saopštilo da je dostavilo te podatke, ali se ispostavilo da to nije učinjeno. Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podnela je tužilaštvu nov zahtev za pristup informacijama.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Savamala: Ime još tajna, tužilaštvo "prepakovalo datum"

Izvor: B92, 05.Okt.2016

Beograd -- Poverenik Rodoljub Šabić kaže da informacije o tužiocu u slučaju Savamala nisu stigle na odredište, ali i da je na obaveštenju Tužilaštva pisan raniji datum...Šabić je na blogu B92 objavio da je Više tužilaštvo reagovalo na njegovo obavezujuće rešenje tek nakon njegovog otvorenog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.