Sa Barakom ništa novo - za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Barakom ništa novo - za Srbiju

VAŠINGTON - Potpredsednik Američkog instituta za mir Danijel Serever ocenio je u izjavi Tanjugu da u američkoj politici prema Balkanu neće biti većih promena sa dolaskom nove administracije Baraka Obame.

Prema njegovim rečima, spoljnopolitički prioriteti SAD će biti Avganistan, Iran, Irak, Severna Koreja, odnosi Izraela sa Palestionom i Sirijom i vraćanje poverenja američkih prijatelja i saveznika, ali ne i region Balkana.

"Ne očekujem velike promene u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politici prema regionu, premda se neki savetnici novog predsednika zalažu za jasniju i dosledniju politiku prema Srbiji, koja bi Evropsku uniju podstakla da jasno stavi do znanja da Srbija ne može da postane član EU dok ne razreši pitanje Kosova", rekao je Server u izjavi Tanjugu.

Na pitanje o kojim je konkretno savetnicima reč, Server, koji je i sam bio dugogodišnji pobornik nezavisnosti južne srpske pokrajine, rekao je da misli na Ričarda Holbruka, bivšeg Klintonovog izaslanika za Balkan.

Ipak, budući da Balkan neće biti među prioritetima, kazao je Server, "još neko vreme nećemo znati ko će oblikovati buduću američku politiku prema Balkanu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.