ŠUTANOVAC UPOZORAVA: Najgori predlog budžeta u poslednje dve decenije

Izvor: Kurir, 09.Dec.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠUTANOVAC UPOZORAVA: Najgori predlog budžeta u poslednje dve decenije

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac kritikovao je danas predlog budžeta za 2016. godinu ocenjujući ga kao "najgori u prethodne dve decenije", jer kako je rekao, najavljuje siromašenje građana Srbije.

"Ovaj predlog nije loš, ovo je najgori budžet koji se pojavio u prethodne dve decenije u parlamentu Srbije. Katastrofalan je, jer najavljuje siromašenje građana, manje transfere za zdravstvo, poljoprivredu, ministarstvo unutrašnjih poslova, odbranu…”", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Šutanovac novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, iz predloga se vidi da će biti smanjeni prihodi po osnovu PDV u zemlji, zatim po osnovu dobiti javnih preduzeća, i preduzeća uopšte, dok se punjenje budžeta, kako kaže, nastavlja povećanjem cena, odnosno povećanjem akciza na naftne derivate, alkohol.

"“Nažalost, i na prihodnoj strani je nerealan i na rashodnoj strani je, više nego jasno, politički. Dakle, ovaj budžet ni na koji način neće doprineti da se u 2016. godini u Srbiji bolje živi”", smatra Šutanovac.

On je rekao da pored toga što će predlog budžeta koji je danas pred poslanicima povećati siromašto i broj nezaposlenih, ima i nelogičnosti.

"Vlada najavljuje otpuštanje 30.000 zaposlenih u javnom sektoru, a u isto vreme u budžetu za 2016. godinu na razdelu plata u javnom sektoru se povećava budžet”", rekao je Šutanovac i zaključio da su budžet “očigledno pisali ljudi koji ne razumeju šta se zaista dešava u državi”.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

RASPRAVA OKO BUDŽETA Šutanovac: Najlošiji do sada; Vujović: Hoćete seminar?

Izvor: Blic, 09.Dec.2015

Prepodnevnu raspravu o budžetu za narednu godinu obeležila je rasprava poslanika DS Dragana Šutanovca, koji je za budžet rekao da je najlošiji u poslednje dve decenije, i ministra finansija Dušana Vujovića koji mu je ponudio da organizuje seminar kako bi razumeo predložena budžetska rešenja...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.