Izvor: B92, 04.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Zakon o energetskom sporazumu

Beograd -- Radikali danas predali Skupštini Predlog Zakona o ratifikaciji energetskog sporazuma s Rusijom.

Srpska radikalna stranka danas je Skupštini Srbije podnela Predlog zakona o ratifikaciji gasnog sporazuma sa Rusijom. Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da će zatražiti hitnu sednicu Skupštine i ocenio da je gasni aranžman s Rusijom neophodan Srbiji. DSS i Nova Srbija podržavaju inicijativu radikala. G17 smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u pitanju predizborna zloupotreba.

Tomislav Nikolić je naglasio da narodni poslanici imaju pravo predlaganja zakona i da Skupština, koja je raspuštena, ima pravo da se sastane i da obavi neodložne poslove.

"Ako je vrlo malo ministara bilo protiv aranžmana s Rusijom, ako Demokratska stranka izmišlja razlog da Skupštini ne uputi na ratifikaciju taj sporazum, poslanička grupa SRS-a će danas predati Predlog zakona", kazao je Nikolić.

Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija u potpunosti podržavaju da Skupština Srbije hitno usvoji Zakon o ratifikaciji energetskog sporazuma s Rusijom jer, prema Ustavu, raspuštena Narodna skupština može da se sastane zbog neodložnih poslova, izjavio je danas portparol DSS-a Andreja Mladenović.

On je, reagujući na najavu SRS-a da će Skupštini danas uputiti Predlog Zakona o ratifikaciji gasnog sporazuma, rekao da bi, "s obzirom na to da je koalicija Čanak-DS-G17 plus donela štetočinsku odluku i sprečila da Vlada uputi predlog da Skupština ratifikuje sporazum, sada bilo najbolje da se Skupština, na inicijativu poslanika, sastane i ratifikuje ovaj sporazum, kako ne bi nastupile negativne posledice po Srbiju".

G17: SRS zloupotrebljava sporazum

Stranka G17 Plus optužila je danas Srpsku radikalnu stranku da zloupotrebljava energetski sporazum s Rusijom za sticanje jeftinih političkih poena.

Povodom najave da će SRS predati Skupštini Srbije predlog zakona o ratifikaciji tog sporazuma, Papak je u izjavi dostavljenoj Beti rekao da ugovor s Rusijom koji je isključivo ekonomsko pitanje ne sme služiti antievropskim strankama za manipulaciju.

"SRS sa svojim satelitima zlouptrebljava energetski sporazum kako bi stekli jeftine političke poene. Da podsetimo neobaveštene i demagoge da je skupština raspuštena nakon što je premijer vratio mandat narodu", naveo Papak.

Prema njegovim rečima, treba sačekati izbore kako bi se videlo kome će građani Srbije dati poverenje, "da li SRS koji sa svojim satelitima vodi Srbiju u izolaciju ili listi za evropsku Srbiju koja građanima nudi program za ekonomsko jačanje Srbije i bolji životni standard".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gas ide do Skupštine

Izvor: Večernje novosti, 04.Apr.2008

Srpska radikalna stranka podneće Skupštini Srbije Predlog zakona o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom - najavio je u petak Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.