SPS očekuje više od pola miliona glasova

Izvor: Studio B, 06.Mar.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS očekuje više od pola miliona glasova

Socijalistička partije Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na izbore, na kojima očekuju da osvoje više od pola miliona glasova birača.

Lider socijalista i nosilac zajedničke izborne liste Ivica Dačić rekao je na konferenciji za novinare da veruje da će im gradjani ukazati poverenje i da će osvojiti više glasova nego na izborima održanim 2012. godine, kada je za njih glasalo 470.000 birača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
On je naveo da nisu jurili za poznatim ličnostima da budu na njihovoj listi, jer ih već imaju dosta, i da bi jedina novina na listi pored Zelenih Srbije, mogao biti unuk Josipa Broza Tita, Joško Broz.

Dačić je kazao da je njihov cilj stabilnost Srbije, sigurnost gradjana, ulazak u EU i prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

"Borićemo se za jaku, modernu i uredjenu državu. Za stabilnost javnih finansija, otvaranje novih radnih mesta, socijalnu pravdu, jaku medjunarodnu poziciju. Za državu u kojoj će gradjani moći da žive dobro", rekao je Dačić.

Lider JS Dragan Marković rekao je da tokom izborne kampanje neće ići od vrata do vrata i uznemiravati gradjane, da neće nuditi zejtin i brašno da bi dobili glasove, već da će pričati na skupovima gradjanima o rezultatima rada i šta su do sada učinili za Srbiju.

On je naveo i da je ta koalicija jedina nada za penzionere i da će se zalagati za povećanje penzija i plata.

Marković je zahvalio Dačiću, navodeći da je on čovek koga svi u svetu znaju i zahvalio Ivanu Kariću iz stranke Zeleni Srbije što je ušao u koaliciju, ali dok mu je zahvaljivao nije mogao da mu se seti imena.

"Hvala i ovom gospodinu... kako se beše zove", upitao je Marković.

Karić je rekao da su ciljevi te stranke i koalicije očuvanje životne okoline, organska poljoprivreda i energetika, kao i razvoj malih gradova i sela.

Kako je na konferenciji najavljeno, izbornu listu pod nazivom Ivica Dačić-Socijalistička partije Srbije-Jedinstvena Srbija-Zeleni Srbije najverovatnije će danas biti predata Reubličkoj izbornoj komisiji.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.