SPO za promenu Ustava odmah posle izbora

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO za promenu Ustava odmah posle izbora

BEOGRAD - Srpski pokret obnove (SPO) smatra da bi Ustav Srbije i izborni zakon trebalo promeniti odmah posle izbora, jer bez tih promena neće biti decentralizacije i napretka Srbije, izjavio je potpredsednik SPO Aleksandar Jugović.

"U poslednje vreme se licemerno licitira o smanjenju broja poslanika i na taj način se baca prašina u oči građanima Srbije, jer se zna da je to nemoguće učiniti bez promene Ustava", rekao je Jugović.

Jugović je dodao i da se govori o promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izbornog Zakona, iako je odbijen "najbolji model koji je SPO predlagao". Kazao je i da je taj predlog omogućavao predstavljanje Srbije po "teritorijalnom, dakle decentralizovanom principu".

"Još jednom predlažemo da se Srbija podeli na izborne jedinice, kakve će u budućnosti formirati i regione, i da te izborne jedinice po proporcionalnom sistemu delegiraju republičke poslanike", rekao je Jugović.

On je naveo da gotovo polovina opština u Srbiji nema svoje predstavnike u parlamentu, a da bi "teoretski svi poslanici mogli biti stanari jednog beogradskog solitera". "U nastavku ove kuplerajske kampanje, očekujemo još više licemerja i mašte od političkih aktera, pa da recimo predlože, radi ušteda, a predlagači su poznati kao štediše, da se ukine parlament i da se ukinu izbori", rekao je Jugović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.