SPO poslao ostavku, Srećković kaže da je nije podneo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO poslao ostavku, Srećković kaže da je nije podneo

BEOGRAD -

Srpski pokret obnove poslao je danas u Vladu Srbije ostavke ministra Srđana Srećkovića i državne sekretarke Sanje Čeković, dok Srećković i Čeković tvrde da nisu podneli ostavke.

U Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije Tanjugu je potvrđeno da su stigle ostavke Srećkovića i Čeković, koje je uputio SPO.

U Sekretarijatu, međutim, kažu da su one nevažeće, jer nisu podnete lično i odnose se na funkcije koje su Srećković i Čeković obavljali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre rekonstrukcija vlade.

"Nisam podneo ostavku na mesto ministra vera i dijaspore", rekao je Srećković Tanjugu.

I Čeković je takođe negirala da je podnela ostavku.

"Nikada nisam podnela ostavku na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu", rekla je Čeković Tanjugu.

Ona je precizirala da je Vlada Srbije nju kao i ministra Srećkovića razrešila dužnosti prilikom rekonstrukcije vlade marta prošle godine i imenovala ih na nove funkcije u rekonstruisanim ministarstvima.

SPO je danas, međutim, prosledio tekstove ostavki Srećkovića i Čeković u kojima se ovlašćuje predsednik SPO da te ostavke preda.

"Podnosim neopozivu ostavku na funkciju ministra za dijasporu u Vladi Srbije. Moja neopoziva ostavku stupa na snagu trenutkom njenog podnošenja i ne može se opozvati pod bilo kojim izgovorom.

Istovremeno ovlašćujem predsednika SPO Vuka Draškovića da bezuslovno preda ovu ostavku", navodi se u ostavci Srećkovića, koju je podneo SPO.

U ostavci Čeković, koja je takođe stigla iz te stranke i istovetnog je teksta, stoji da ostavku podnosi na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Kako se vidi u saopštenju SPO, ostavka Čekovićke na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu overena je u Petom opštinskom sudu u Beogradu 18. jula 2008. godine.

Podsećamo, iz vladajuće koalicije su ranije danas poručili kako će prva vanredna sednica Skupštine Srbije u ovoj godini zakazana za sutra početi nesmetano i pored najave Srpskog pokreta obnove da njihova četiri poslanika neće učestvovati u radu parlamenta dok se državnih funkcija ne razreše Srđan Srećković i Sanja Čeković.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović kazala je s tim u vezi da će sednica početi bez problema, pošto je Vlada Srbije tražila njeno održavanje, a parlament je u vanrednom zasedanju, što znači da u tom slučaju sednica počinje sa najmanje trećinom poslanika.

"Počinjemo rad sa najmanje 84 poslanika. Pretpostavljam da će, i pored snega, toliko poslanika biti u Skupštini", rekla je Đukić Dejanović i napomenula da će dan za glasanje odrediti kada bude obezbeđena podrška 126 poslanika, kao i da će se s poslanicima SPO-a i dalje razgovarati.

Da će sednica parlamenta početi nesmetano veruje i šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju", u čijem sastavu su i četiri poslanika SPO-a, Nada Kolundžija, koja je takođe rekla da je za njen početak potrebno prisustvo 84 poslanika.

Srpski pokret obnove, međutim, ostaje pri odluci da ne učestvuje u radu parlamenta dok se ne ispune zahtevi te stranke i ne razreše državnih funkcija članovi SPO-a Srećković i Čekovićeva.

SPO je saopštio danas da će zahtevati od premijera Mirka Cvetkovića da razreši funkcija Srećkovića i Čekovićevu i da podržava neučestvovanje svojih poslanika u radu parlamentarne većine.

Poslanik SPO-a Aleksandar Čotrić rekao je juče Tanjugu da ta stranka ostaje pri odluci, jer traži poštovanje koalicionog sporazuma prema kome SPO raspolaže mestima u vladi koja su joj pripala po tom istom sporazumu.

Komentarišući takvu odluku SPO-a, Kolundžija je rekla da to, ipak, ne vidi kao dovoljno jak razlog da se odluke ne usvoje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srećković: Nisam podneo ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2012

BEOGRAD -..Srpski pokret obnove poslao je danas u Vladu Srbije ostavke ministra Srđana Srećkovića i državne sekretarke Sanje Čeković, dok Srećković i Čeković tvrde da nisu podneli ostavke...U Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije Tanjugu je potvrđeno da su stigle ostavke Srećkovića i Čeković,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SPO poslao ostavku, Srećković kaže da je nije podneo

Izvor: Blic, 07.Feb.2012

Srpski pokret obnove poslao je danas u Vladu Srbije ostavke ministra Srđana Srećkovića i državne sekretarke Sanje Čekovića, dok Srećković i Čeković tvrde da nisu podneli ostavke...U Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije Tanjugu je potvrđeno da su stigle ostavke Srećkovića i Čeković, koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.