SPO ponovo o dosijeima

Izvor: B92, 18.Dec.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO ponovo o dosijeima

Beograd -- SPO ponovo je danas zatražio od predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović da na dnevni red parlamenta stavi Zakon o otvaranju tajnih dosijea.

Ta stranka je od parlamentarnih stranaka podršku da do kraja mandata ovog skupštinskog saziva taj zakon bude usvojen.

"Svi saradnici tajnih službi moraju odgovarati zbog zlodela a građanima se mora obezbediti demokratsko pravo da znaju ko im je radio o glavi", rekao je potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agenciji Beta.

On je rekao da građani ne treba da budu "čak u situaciji da na izborima glasaju za stranke u čijim redovima se nalaze saradnici tajnih policija".

Jugović je naveo da je SPO još prošle godine dobio obećanje da će taj zakon biti usvojen i istakao da postoji obaveza dalje demokratizacije društva a da je bez otvaranja dosijea taj proces nemoguć.

"Ovde se u pojedinim političkim partijama nalaze saradnici i agenti tajnih službi. Otvaranje dosijea je minimum koji dugujemo građanima Srbije, a podsetiću da je to bilo glavno predizborno obećanje DOS-a", rekao je Jugović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.