SPO: Osuditi zločine komunističkog režima

Izvor: Glas javnosti, 06.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Osuditi zločine komunističkog režima

BEOGRAD - Srpski pokret obnove zatražio je od Skupštine Srbije da usvoji rezoluciju o osudi zločina totalitarnog komunističkog režima.

"Oko 100.000 nevinih ljudi ubijeno je u komunističkim čistkama od 1944. do 1946. godine i pobacano u masovne grobnice širom Srbije", naveo je potpredsednik SPO Aleksandar Jugović. Prema njegovim rečima, komisija za otkrivanje grobnica, "koje su iskopali crveni dželati" za dve godine je popisala imena 22.000 ubijenih.

Parlament, naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je on, mora da usvoji rezoluciju o osudi zločina totalitarnog komunističkog režima, jer to nalaže Rezolucija 1481 Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, ali i iz obaveze da se na taj način jasno stavi do znanja da je vreme "crvenih zločina" zauvek prošlo.

Tvoga pobratima Vladimira Sipcica OZNA je uhvatila 29,06.1957 godine u pokusaju bjega u inostranstvo. Bio je to zadnji uhapseni cetnik. Zasto se krio celo to vreme, sto se nije predo ko covek koji nije ni mrava zgazio. Dobro je to sto se vi cetnici tako javno eksponirate, to je vrlo dobro, mozda to ubrzo i zatreba. Ako treba da se pise Rezolucija u Srbiji nije li onda potreba da to pisu i amerikanci, britanci, poljaci, rusi, francuzi jer i oni su ubijali fasiste i to mnogo vise nego srbi. U Austriji su britanci izrucili partizanima na desetine hiljada ustasa, domobrana, cetnika koji su navodno u Blajburgu pobijeni. Dali za taj zlocin ako to zlocin u opste jeste treba da odgovaraju samo srbi, nisu li mozda britanci za to krivi jer su ih izruculi i znali su sta ce da se desi. Cudi me samo kako to da su izrucivali cetnike a vi nam pricate kako su se oni borili protiv njemaca a ne partizana. Gospodine Jugovicu zatrazite vi od njemacke da vam ona da orginal dokumenta u kojima stoji ko je sa kim suradjivao a ostavite se prica rekla kazala. Tako se istorija ne iastrazuje i ne pise.

Šta hoće ovaj čovek, neka se zahvali Jugoslavenskoj Narodnoj Armiji za oslobođenje Jugoslavije i današnjoj slobodi Srbije! Ja bi sve ove koji se zove SPO proterao iz Srbije, oni nemaju nikakav smjer i nikad nisu imali nešto pametno da kažu. Zašto Draškovića mrzi 95% Srba? E moj Jugoviću traži drugu stranku dok još možeš!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.