Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV za hitan povratak srpskih policajaca u KPS

GRAČANICA - Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije (SNV) osudilo je specijalce Kosovske policijske službe (KPS) koji su danas pretukli jednog mladić u Gračanici, i radi bezbednosti stanovništva zatražilo je hitan povratak srpskih policajaca u KPS pod komandom UNMIK-a.

U saopštenju dostavljenom medijima povodom "današnjeg brutalnog prebijanja i ničim opravdanog privođenja osamnaestogodišnjeg N.D. iz Gračanice" navodi se da je N. D. priveden "samo zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što je verbalno odreagovao na njihovo nedolično ponašanje, namerno provociranje i dobacivanje njegovoj maloletnoj sestri".

Veće navodi da je pre šest dana upozorilo javnost da pripadnici KPS albanske nacionalnosti šve češće maltretiraju i šikaniraju Srbe u srpskim sredinama.

"Poslednjih meseci i dana, a posebno od kada u većini policijskih stanica u pokrajini nema srpskih policajaca, albanci pripadnici KPS, a u cilju zastrašivanja Srba na ovim prostorima, vrše neviđeni pritisak, posebno tamo gde su Srbi najosetljiviji, to jest na srpsku nejač", navodi SNV.

Po oceni SNV oružano privođenje N.D. u centru Gračanice i njegovo prebijanje od mesta hapšenja do policijske stanice, sem što je dodatno uznemirilo meštane centralnog dela Kosova i Metohije, pokazuje "kako će Srbi živeti u nekakvoj kvazi državi Kosovo".

"Istovremeno, SNV KiM traži od predsednika Srbije gospodina Borisa Tadića da što pre primi delegaciju mladih sa Kosova i Metohije, detaljnije se upozna sa bezbednosnim problemima sa kojima se oni suočavaju, i preduzme mere u rešavanju bezbednosne situacije u kojoj se nalazi srpska zajednica u pokrajini", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.