Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV za beuslovni povratak srpskih policajaca u KPS

BEOGRAD - Srpsko nacionalno veće (SNV) Kosova i Metohije zatražilo je danas od predstavnika međunarodne zajednice bezuslovni povratak spskih policajaca u Kosovsku policijsku službu (KPS) u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. U saopštenju SNV je poručio međunarodnoj zajednici i UNMIK-u da se nerešavanje problema povratka srpskih policajaca u KPS pod komandom UNMIK rizikuje stvaranje većih incidenata i ugrožavanje opšte bezbednosti u pokrajini, za šta će, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovornost snositi pre svega međunarodna uprava na Kosovu.

SNV je izdalo saopštenje povodom, kako se navodi, sve većeg pritiska i šikaniranja koje nad Srbima u srpskim sredinama sprovode predstavnici KPS albanske nacionalnosti.

Poslednjih meseci i dana a posebno od kada u većini policijskih stanica u pokrajini nema srpskih policajaca, Albanci, pripadnici KPS, u cilju zastrašivanja Srba vrše neviđeni pritisak, pre svega u smislu nezakonitog kažnjavanja Srba učesnika u saobraćaju, navodi SNV.

U saopštenju se dodaje, da je poslednji u nizu takvih događaja i današnja akcija KPS u centru Gračanice koja je, kako se navodi, izazvala revolt i okupljanje stotinu Srba ispred policijske stanice u Gračanici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.