SNS zahteva raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Izvor: Blic, Tanjug, 25.Sep.2009, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS zahteva raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da ta stranka zahteva raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora "jer jedino promene i drugačija vlast može da krene sa rešavanjem nagomilanih ekonomskih, socijalnih i političkih problema u Srbiji".



Vučić je na konferenciji za novinare rekao da svakoga dana ima novih fabrika koje ne rade, a nema pogona koji se otvaraju, sve je veći broj siromašnih ljudi, "sve je izraženija besperspektivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i beznađe u našem društvu" što se jedino može promeniti izborima.

On je kazao da SNS i sada ponovo govori o izborima zato "što se sve teme koje vlast smisli i preko svojih medija plasira" svode na to kakva će imena ulica biti, gde je grob Draže MIhailovića, "da li treba da se održi gej parada ili ne..." a nigde nema radnika koji štrajkuju ili seljaka koji prodaju jabuke po tri dinara za kilogram.

"To je slika i prilika Srbije u kojoj danas živimo" rekao je Vučić i istakao da je mnogo razloga zbog kojih aktuelna vlada "mora da padne".

Vučić je dodao da se SNS priprema za godišnju Skupštinu stranke17. oktobra, da će biti formirano i predsedništvo sa većim brojem članova nego sada, i krenuti u potpuno konstituisanje stranačkih organa da bi sačekali "izbornu utakmicu potpuno spremni".

Zamenik predsednika SNS je najavio da bi trebalo sledeće nedelje da otputuje u Vašington gde će, kako je rekao, izvršiti prezentaciju ideja SNS i na Institutu "Vudro Vilson" i imati nekoliko značajnih sastanaka.

Vučić je rekao da to pokazuje kakva je politika SNS koja želi da bude orijentisana za saradnju "na svim stranama sveta" uz zaštitu državnih i nacionalnih interesa i pre svega vodeći računa o interesima građana Srbije i dodao da se očekuje da će do 17. oktobra biti potpisan i formalni sporazum o saradnji sa partijom "Jedinstvena Rusija".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.