SNS pozdravila odluku Ustavnog suda Srbije

Izvor: S media, 22.Apr.2010, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS pozdravila odluku Ustavnog suda Srbije

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksanadr Vučić izjavio je danas da ta stranka pozdravlja odluku Ustavnog suda Srbije po kojoj više nema blanko ostavki i dodao da je po njoj potpuno jasno da odbornički mandati pripadaju odbornicima.

Ustavni sud Srbije utvrdio je juče da poslaničke blanko ostavke ustanovljene Zakonom o lokalnim izborima nisu u skladu sa Ustavom i potvrdjenim medjunarodnim ugovorima.

Vučih je na konferenciji za novinare kazao da ta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odluka nosi odredjene konsekvence i da će sve koji se bave politikom naterati na mnogo veću odgovornost i ozbiljnost u nekom budućem vremenu.

"Sada je potpuno jasno da ćemo morati svi da vodimo računa o ljudima koje kandidujemo...i koji će zastupati interese političkih stranka. Sasvim je sigurno da je ovo velika novina u srpskom političkom životu i na srpskoj političkoj sceni", rekao je Vučić. "To pokazuje i koliko su Tomislav Nikolić i SNS bili u pravu kada su se pozivali i na Ustav Srbije, kada smo pokušali da zaštitimo ljude koji su pokušali da sačuvaju svoje mandate, pa su im mandati oteti i sada očekujemo da se ti mandatu vrate" kazao je Vučih.

On je dodao da se nada da izvršna vlast neće nalaziti načine da izigrava odluke Ustavnog suda. Prema njegovim rečima, odluka Ustavnog suda bi trebala da se primenjuje retroaktivno, "jer su ljudima kojima su oduzeti mandati oduzeta prava" i naveo da je odluka prilično jasna i da bi to značilo da će najmanje 600 ljudi postati odbornici SNS.

Vučić je kazao da očekuje pobedu u nedelju na lokalnim izborima u Arandjelovcu, da je problem u kampanji ostrašćenost i činjenica da nekada izgleda kao da se vodi bitka "na život i smrt". On je dodao da ne smatra da, ako SNS pobedi za nekoliko procenata, treba odmah da kažu da "Demokratska stranka ne postoji ili da su 100 puta jači".

"To je veliki protivnik i velika stranka i tu nema nikakve filozofije", rekao je Vučić i naveo da kada bi se tako postavljale stvari, a ne razgovaralo jezikom uvreda, stvari u Srbiji bile drugačije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.