SNS će tražiti vanredne izbore

Izvor: B92, Tanjug, 06.Jan.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS će tražiti vanredne izbore

Beograd -- U SNS-u kažu da su razgovori o pokretanju akcije za raspisivanje vanrednih izbora u toku i da će odluku o njenom početku ta stranka doneti 11. januara.

"Već razgovaramo o tome i odluku o pokretanju ozbiljne akcije donećemo 11. januara, a pored prikupljanja potpisa građana, koristićemo i sva druga demokratska i politička sredstva da do izbora dođemo", rekao je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je SNS sada najmoćnija organizacija u Srbiji, potpisivanje peticije će u samo jednom danu biti organizovano na 1 000 punktova.

"Očekujem da ćemo sakupiti više od milion potpisa i tako pokazati da narod želi promene, perspektivu i izvesniju budućnost za svoju decu. Uveren sam da će to biti snažan signal vlastima kakvo je raspoloženje građana", ocenio je zamenik šefa naprednjaka.

Vanredni republički izbori, naveo je on, mogu biti održani u periodu od maja do novembra.

Govoreći o formiranju vlasti na Voždovcu, Vučić je konstitutivnu sednicu skupštine najavio za 18. januar i ukazao da će predsednik opštine biti naprednjak, ali da "još nije poznato ko, jer o tome nisu završeni razgovori u stranci, kao ni sa koalicionim partnerima".

"Očekujem da će svi organi vlasti opštine biti formirani do kraja meseca", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.