SNS: Zločine da osude i drugi narodi

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Jul.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Zločine da osude i drugi narodi

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković pozvao je danas predstavnike zemalja bivše Jugoslavije da osude sve zločine koji su počinjeni tokom ratova na tom prostoru, jer je to neophodno za napredak regiona.

"Radi se o osudi koja je veoma važna za stvaranje međusobnog poverenja i preduslova za iskrenu i partnersku saradnju", rekao je Selaković na konferenciji za novinare. Dodao je da je predstavnici SNS zvanično osudili sve zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bez obzira na nacionalnost, veroispovest, pol ili političko opredeljenje žrtava.

"Kao što smo to učinili i kao država Srbija, a sada i kao SNS, očekujemo da i pripadnici drugih naroda i zvaničnici drugih država na isti način osude sve zločine", rekao je Selaković. On je najavio da će predstavnici SNS-a prisustvovati komemoraciji žrtvama zločina nad Srbima u Bratuncu i Kravici.

Selaković je osudio izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija koji je najavio da će kosovske vlasti na sever Kosova poslati specijalne jedinice policije da uspostave red i mir. Kako je rekao, ta izjava pokazuje da neko po svaku cenu želi da pre presude Međunarodnog suda pravde sprovede određene poteze koji nisu u interesu svih građana i bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

"Osuđujemo tu izjavu kao nešto što je u ovom trenutku nepotrebno i od čega treba da se suzdržava svako dok ne dođe konačna reč Međunarodnog suda pravde", rekao je Selaković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.