SNS: Janković mislio na sebe, Kenu, Đilasa, Pajtića

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Janković mislio na sebe, Kenu, Đilasa, Pajtića

Srpska napredna stranke (SNS) danas je ocenila da su kritike Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića na stanje finansija u lokalnim samoupravama ustvari govor "o sebi i svojoj DOS-ovskoj družini".

"Samo je ostalo nejasno na koga je konkretno mislio, pošto je spisak dug" navodi SNS.

Kako kažu može se poći od samog Jankovića.

"Ovaj zahtev znači odgovornost i za njega, jer kao zaštitnik građana nije štitio građane od ovih političara koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su opljačkali narod i lokalne samouprave koje su vodili, ali i zbog toga što je kršio zakone Srbije i Ustav, baveći se svojom političkom promocijom, a da su ga istovremeno građani plaćali preko 3.000 evra mesečno kao zaštitnika građana“, navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci ukazuju da je moguće i da je mislio na svog koalicionog partnera Radoslava Milojičća Kenu, koji je plate u opštini Smederevska Palanka isplaćivao preko fudbalskog kluba, kao što je više vremena provodio u kafani nego na radnom mestu, a cehove su plaćali upravo građani.

"Podsećanja radi, Kena je u svom omiljenom palanačkom kafiću napravio račun od 457.710 dinara i popio 343 piva. Kada kaže bahato, Janković verovatno misli na Kenino upravljanje Smederevskom Palankom, koju je ostavio sa 3 milijarde duga i blokiranim računom na 290 miliona“, ukazuje se u saopštenju.

Takođe SNS je naveo da se ne sme zaboraviti ni Dragan Đilas koji je Beograd ostavio prezadužen, pred bankrotom i sa deficitom od više od 20 odsto, ali i sa dugovanjima za socijalna davanja.

"Poznato je da je Đilas 2013. godine ostavio dug u Beogradu u iznosu od 1,15 milijardi evra od čega 500 miliona dinara duga prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim građanima i 4 milijarde dinara duga prema komunalnim preduzećima, a na ime odobrenih subvencija za komunalne usluge", dodaje se u saopštenju.

Janković je, prema saopštenju SNS, tokom svog izlaganja mogao da misli i na Pajtića, imajući u vidu da je bezobzirno otimao od svih, pa čak i od dece sa smetnjama u razvoju.

"Pajtić je 156 miliona dinara stavio sebi u džep, umesto da je rekonstruisao dvorac Heterlend, koji je bio namenjen upravo deci sa smetnjama u razvoju. Dakle, Janković veoma lako i brzo, o tome kako su nastajali dugovi lokalnih samouprava, može da se obavesti u svom pokretu i među svojim koalicionim partnerima koji su pravi eksperti za krađu i otimanje“, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.