SNS: Danas ili sutra razgovori o novoj vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Danas ili sutra razgovori o novoj vladi

BEOGRAD -

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je danas u Beogradu da će SNS razgovore o formiranju nove vlade večeras ili sutra nastaviti sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i drugim partijama.

"Sa SPS-om to ne mogu da budu pregovori dok oni ne kažu da više ne mogu i ne žele da razgovaraju sa svojim dojučerašnjim partnerom - Demokratskom strankom (DS)", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dodao je da, ako SPS kaže da prekida dogovore sa DS, onda će SNS u roku od pet dana obavestiti predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ima većinu.

Upitan ko bi u tom slučaju bio treći partner u vladi, Vučić je rekao: "Ne brinite".

Na pitanje da li je bio razgovora sa Ujedinjenim regionima Srbije o formiranju vlade, Vučić je rekao da za sada nije razgovarao sa Mlađanom Dinkićem, ali da "ne beži od razgovora".

Prema njegovim rečima, nova vlada će vrlo brzo biti formirana, sa značajnom većinom u Skupštini ako lider socijalista Ivica Dačić prihvati ono što su njegovi birači rekli u drugom krugu predsedničkih izbora.

Vučić je rekao da je pre putovanja u Berlin razgovarao sa Dačićem i da očekuje da se razgovori nastave kada se Dačić vrati iz Moskve, kao i da do sada nije bilo razgovora o kadrovskim rešenjima.

On je rekao i da bi svaka vlada bez SNS bila nelegitimna i naglasio da će se SNS "ako nelegitimna većina bude na legalan način želela da formira vladu, suprotstaviti demokratskim sredstvima u skupštini".

Vučić je kazao da bi bilo dobro da vlada bude formirana što pre, ali da je to nemoguće za tri dana, kako neki najavljuju.

"Najavljivali su većinu još 6. maja a ni posle mesec dana te većine nema", kazao je Vučić.

On je kazao da je u Berlinu razgovarao sa "veoma značajnim ljudima" i da je o tome obavestio predsednika Republike, ali nije želeo da precizira o čemu je i tačno s kim je razgovarao.

"Ne krijem od javnosti ništa, već je to dogovoreno sa našim domaćinom", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.