SNP traži zatvaranje granice sa Makedonijom

Izvor: Blic, 14.Nov.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP traži zatvaranje granice sa Makedonijom

Srpska narodna partija upozorila je večeras da se među migrantima koji putuju "balkanskom rutom" nalazi veliki broj terorista, pripadnika Islamske države i apelovala na Vladu Srbije da zatvori granicu sa Makedonijom za nelegalni i nekontrolisani ulazak migranata, a među njima i potencijalnih terorista.

- Informacija koju je saopštio grčki ministar unutrašnjih poslova Nikos Toskas, da je jedan od učesnika terorističkog napada u Parizu, kod kojeg je pronađen sirijski pasoš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ušao u Grčku u oktobru ove godine, je poruka za sve one u našoj zemlji koji su olako odbacivali upozorenja bezbednosnih službi iz celog sveta, uveravajući gradjane Republike Srbije da se medju migrantima ne nalazi nijedan terorista - navodi se u saopštenju SNP.

Nažalost, trebalo je da se dogodi teroristički napad u kojem je poginulo 129 ljudi, da bismo ta upozorenja počeli da shvatamo ozbiljno, smatra lider SNP Nenad Popović.

Danas su sve zemlje EU najavile jačanje kontrole svojih granica i pooštravanje politike prema migrantima zbog straha od terorizma, naveo je Popović i dodao da Srbija treba da radi isto što i zemlje Evropske unije.

Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da postane karantin za migrante pred vratima EU.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.