SNP: Prosperitet Republike Srpske jedan od najvažnijih interesa Srbije

Izvor: Kurir, 08.Jan.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Prosperitet Republike Srpske jedan od najvažnijih interesa Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je očuvanje Dejtonskog sporazuma i prosperitet Republike Srpske (RS) jedan od najvažnijih nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda.

Čestitajući 9. januar, Dan Republike Srpske, Popović je u saopštenju istakao da "RS već 24 godine uspešno štiti srpski narod, njegov identitet i nacionalne interese, istovremeno uvažavajući ostale konstitutivne narode i gradjane u Bosni i Hercegovini". >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "U stvaranje i izgradnju Srpske uložene su ogromne ljudske i materijalne žrtve i ona je tekovina koje se srpski narod nikada ne sme i neće odreći", kazao je lider SNP-a. Popović je dodao da se ta stranka "snažno zalaže" za još brži razvoj političke, kulturne, privredne i svake druge saradnje Srbije i Republike Srpske "u interesu srpskog naroda sa obe strane Drine". Centralna proslava Dana Republike Srpske (RS) i svečana akademija pod nazivom "Zavet slobodi" biće održani sutra, 9. januara, u sportskoj hali "Borik" u Banjaluci. Najavljeno je da će svečanoj akademiji prisustvovati 1.200 zvanica, medju kojima premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministri iz Vlade Srbije, kao i srpski patrijarh Irinej.

Autor: Beta

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.