SNP:Peticija protiv sankcija Rusiji

Izvor: Akter, 19.Mar.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP:Peticija protiv sankcija Rusiji

Srpska narodna partija je pokrenula akciju prikupljanje potpisa građana za peticiju protiv uvođenja sankcija Rusiji

Akcija je počela u centru Beograda, kod spomenika Caru Nikolaju II, a lider SNP-a Nenad Popović naglasio je da bi uvođenje sankcija Rusiji značilo okretanje leđa najbližem i najodanijem prijatelju Srbije.

"Uvođenje sankcija Rusiji, ono što od Srbije traži Evropski parlament, bilo bi protiv i političkih i ekonomskih interesa Srbije, to bi možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bilo u interesu nekih drugih zemlja, a nikako u interesu Srbije i njenih građana", rekao je Popović posle potpisivanja peticije.

On je kazao da je Rusija najveći zaštitnik srpskih nacionalnih i državnih interesa, posebno po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske, ali i najveći "pokrovitelj vitalnih ekonomskih interesa".

"Kako je Rusija uvek bila uz Srbiju kada joj je bilo najteže u proteklim vekovima, tako danas i Srbija i njeni građani treba da pokažu solidarnost sa građanima Rusije", poručio je Popović.

Na štandovima ispred spomenika Cara Nikolaja II okupio se veći broj građana koji su potpisali peticiju, a bili su prisutni i predstavnici ruske ambasade i Društava srpsko-ruskog prijateljstva.

Akcija prikupljanja potpisa sprovodiće se u celoj Srbiji.

Kako su rekli u SNP-u, kada prikupe dovoljan broj potpisa, peticiju će predati Narodnoj skupštini Srbiji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.