SMENE U VOJVODINI: Goran Ješić razrešen dužnosti!

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMENE U VOJVODINI: Goran Ješić razrešen dužnosti!

Skupština Vojvodine danas je, većinom glasova, razrešila Gorana Ješića dužnosti potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumaratvo, pošto, kako je obrazloženo na sednici, on formalno nije podneo ostavku na te funkcije pa su zato poslanici glasali i predlogu za razrešenje.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je, u obraćanju poslanicima, istakao da je taj predlog zasnovan na činjenici da je Ješić podneo ostavku, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koju je u više navrata u javnosti najavljivao, kao i da je 17. juna rekao da mu je to poslednji radni dan u vojvođanskoj vladi.
Pajtić je zahvalio Ješiću na dosadašnjem radu, ocenjujući da ta ostavka nije bila neophodna, i dodao da predlog o razrešenju “nije zasnovan na kritici rada kolege Ješića nego upravo na činjenici da on više suštinski nije sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo”.
Predsednik Pokrajinske vlade je naglasio da nema razloga za bojazan da vodoprivredna preduzeća u pokrajini neće dobiti predviđen novac za naknadu troškova u odbrani od majskih poplava i dodao da će u narednom periodu, sa koalicionim partnerima u pokrajini, biti utvrđeno ko će preduzeti odgovornost za vođenje tog pokrajinskog sekretarijata.
U kraćoj raspravi povodom predloga za Ješićevo razrešenje, šef posleničke grupe Nove demokratske stranke (NDS) Miloš Gagić je rekao da razume to da Pokrajinska vlada želi da unese neke promene kako bi bili popravljeni “elementi nefunkcionisanja vlade”, ali je dodao da su poslanici NDS zatečeni stavljanjem te tačke na dnevni red sednice.
On je rekao da je Ješić dobro obavljao svoju funkciju ali je napomenuo da će NDS iz princiopijelnih razloga podržati predlog za razrešenje kao predlog o završnom računu lanjskog pokrajinskog budžeta, između ostalog, jer ne želi da ruši legitimno izabranu pokrajinsku vlast.
Šef poslaničke grupe koju predvode socijalisti Pavle Budakov je istakao da postupak razrešenja ne može da bude zamena za postupak koji bi bio u skladu sa Ješićevom najavljenom ostavkom i dodao da neće glasati o tom predogu jer “ne znamo sve elemente koji su doveli do povlačenja ovakvog poteza”.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ješić razrešen dužnosti u Pokrajinskoj vladi

Izvor: Studio B, 02.Jul.2014

Skupština Vojvodine je većinom glasova razrešila Gorana Ješića dužnosti potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumaratvo...• 02.07.2014 13:30..Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je, u obraćanju poslanicima, istakao da je taj predlog...

Nastavak na Studio B...

Skupština Vojvodine smenila Gorana Ješića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2014

Skupština Vojvodine razrešila je danas dužnosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića. Kako je obrazloženo na sednici, Ješić formalno nije podneo ostavku na te funkcije pa su poslanici glasali o predlogu za razrešenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ješić razrešen dužnosti u Vojvodini

Izvor: Danas, 02.Jul.2014

Skupština Vojvodine razrešila je na jučerašnjoj sednici Gorana Ješića s funkcija potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.