SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici danas o sudijama

Izvor: Kurir, 05.Mar.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici danas o sudijama

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas rad razmatranjem kadrovskih odluka Visokog saveta sudstva i zbirne liste kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Parlamentarci će razmatrati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva.

Za sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu predloženo je 12 sudija, a u obrazloženju se navodi da je Komisija za izbor sudija obavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << razgovor sa kandidatima koji su podneli prijavu na oglas za izbor sudija.Visoki savet sudstva utvrdio je koji kandidati ispunjavaju sve kriterijume i merila za izbor sudija.

Takođe, predloženo je da se za sudije Osnovih sudova u Kragujevcu, Ivanjici, Novom Pazaru i Sjenici izabere ukupno 16 sudija, odnosno u Osnovnim sudovima u Majdanpeku, Pirotu i Negotinu ukupno sedam.Visoki savet sudstva je za sve kandidate pribavio mišljenja o stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti za obavljanje sudijske funkcije.

Na početku poslanička pitanja

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas prvu sednicu prolećnog zasedanja, a na početku radnog dana koriste pravo da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije.

Parlamentarci će potom razmatrati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva, kao i zbirnu listu kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Na zbirnoj listi kandidata za članove Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje je 21 član, a skupstinski Odbor za obrazovanje, naukku, tehnološki razvoj i informatičko društvo predložio je da se ta odluka donese po hitnom postupku budući da je mandat članovima tog tela istekao 29. decembra.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Skupštini danas o novim sudijama

Izvor: Radio 021, 05.Mar.2015

Skupština Srbije razmatraće danas kadrovska rešenja, među kojima su i predlozi o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva...Skupština će danas razmatrati i zbirnu lista kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.