Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDSS osvojila četiri većnička mesta u Vukovaru

ZAGREB - Na osnovu obrađenih 15 od 16 birališta, prema prvim neslužbenim rezultatima, najviše glasova na jučerašnjim vanrednim izborima za Gradsko veće Vukovara osvojila je koalicija Socijaldemokratske partije i Hrvatske narodne stranke i zauzeće 11 od 25 većničkih mesta.

Drugoplasirana je koalicija HDZ-a i Hrvatske seljačka stranka, koja će imati sedam mesta, dok će Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) imati četiri mesta u veću.

Na izbore je izašlo 11.358 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od ukupno 32.711 birača, koliko ih je na biračkom spisku, a mogli su da biraju između 16 stranačkih i nezavisnih lista.

Srbima u gradskom veću Vukovara pripada devet mandata. Ako njihova zastupljenost ne bude obezbeđena na izborima preko izabranih većnika, broj članova veća biće uvećan do potrebnog broja uzimanjem srpskih kandidata s listi koje su prošle izborni prag.

Kako su sve stranke, osim desničarske Hrvatske stranke prava koja je osvojila tri mesta, uvrstile srpske kandidate na liste, jasno je da će preostali srpski predstavnici biti sa lista dveju koalicija.

Uoči izbora na ulicama se videlo više ćiriličnih grafita u kojima se SDSS optužuje za izdaju i izjednačava s HDZ-om, šef stranke Vojislav Stanimirović s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a vukovarski Srbi pozivani su da glasaju za jednu od više srpskih lista.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.