Izvor: Glas javnosti, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD za vladu "čistih ruku" na Kosmetu

PRIŠTINA - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kristofer Del povodom početka pregovora o formiranju nove Vlade Kosova ponovio je da bi Kosovo što pre trebalo da dobije vladu "čistih ruku", u kojoj će dominirati ljudi od poverenja.

Del je rekao da bi prioritet nove Vlade Kosova trebalo da bude jačanje vladavine prava.

"Potrebna je vlada od poverenja. Tek se tada može govoriti o njenom kredibilitetu, koji je znatno narušen nedavnim događajima", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Del, a prenosi KiM radio.

Del je naglasio da ne želi da se kao ambasador bavi spekulacijama o mogućim koalicijama za sastav vlade.

"Najveća stranka DPK će imati prvu priliku da formira vladu. Veliki broj manjinskih partija je zainteresovan za ulazak u vladu. Sada sve zavisi od međustranačkih dogovora.

Najvažnije je formiranje vlade čistih ruku koja će raditi u cilju ekonomskog razvoja i vladavine prava", rekao je Del.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.