SAD sprečile Prištinu da ograniči kretanje Srba

Izvor: Akter, 16.Dec.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD sprečile Prištinu da ograniči kretanje Srba

Priština je, pod pritiskom SAD, odustala od odluke da srpske lične karte proglasi nevažećim, tvrdi beogradski dnevnik “Blic”

List ističe, pozivajući se na diplomatske izvore, da su predstavnici Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju juče imali niz razgovara sa zapadnim zvaničnicima, pa su Amerikanci i Brisel na kraju posredovali i pomogli da se ova uredba stopira.

Tako, iako je kosovska vlada Hašima Tačija i Ise Mustafe juče najavila da Srbi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Kosova od 15. decembra u ponoć više nemaju pravo da pri ulasku na Kosovo kao identifikacioni dokument koriste ličnu kartu koju je izdao MUP Srbije, ova uredba bar zasad neće stupiti na snagu. „Blic“ ocenjuje da se po svemu sudeći, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri juče zaletela izjavom da na snagu stupa uredba kojom će “lične karte koje je izdala Srbija za stanovnike gradova na Kosovu biti proglašene nevažećim”.

Ona nije precizno odgovorila na pitanje prištinskih novinara do kada će se tolerisati korišćenje srpskih ličnih dokumenata, već je navela da će “svi oni koji apliciraju za kosovsku ličnu kartu dobiti aplikacioni sertifikat uz pomoć kojeg će moći da pređu granicu”.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.