SAD odobrile prodaju naoružanja UAE

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD odobrile prodaju naoružanja UAE

Stejt department odobrio je mogućnost prodaje 160 raketa Ujedinjenim Arapskim Emiratima u vrednosti od dve milijarde dolara, saopštio je danas Pentagon.

Vlada UAE tražila je moguću prodaju 60 raketa tipa "Patriot" sa kantisterima i 100 sistema za navođenje raketa, kao i vojnu opremu, prenosi AFP.

"Ova predložena prodaja doprineće spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti SAD, poboljšanjem bezbednosti važnog saveznika (UAE) koji je "snaga" za političku stabilnost i ekonomski napredak na Bliskom istoku", navodi se u saopštenju Pentagona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SAD naoružavaju UAE "patriotama" VIDEO

Izvor: B92, 11.Maj.2017

Stejt department odobrio je prodaju 160 projektila tipa "patriot" Ujedinjenim Arapskim Emiratima u vrednosti od dve milijarde dolara, saopštio je Pentagon...Vlada UAE tražila je moguću prodaju 60 raketa, sistema za navođenje raketa, kao i vojnu opremu..."Ova predložena prodaja doprineće spoljnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.