Izvor: Blic, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S državnim vrhom Srbije o Kosmetu

S državnim vrhom Srbije o Kosmetu

Specijalni predstavnik SAD za razgovore o statusu Kosova i Metohije Frenk Vizner boraviće danas i sutra u Beogradu, gde će sa zvaničnicima i predstavnicima civilnog društva razgovarati o pregovaračkom procesu i, kako je najavljeno iz Ambasade SAD, o demokratskoj budućnosti Srbije.

Kako je Tanjugu rečeno u pres službi predsednika Srbije i Ministarstvu inostranih poslova, predviđeno je da će se Vizner danas sastati sa Borisom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tadićem i Vukom Draškovićem, u odvojenim posetama. Američki diplomata dolazi u Beograd nekoliko dana pošto je posetio Kosovo, gde je izneo stav da SAD očekuju da će rešenje o konačnom statusu Kosova biti doneto do kraja godine i istakao da je to pravac u kojem deluje i Kontakt grupa. On je tom prilikom naglasio da je to pitanje 'stvar samog Kosova i međunarodne zajednice', a ne Srbije. Na ovu njegovu izjavu reagovala je predsednica Koordinacionog centra za Kosmet Sanda Rašković-Ivić, ocenivši je kao 'nervoznu reakciju' jer se mišljenje kada je reč o nezavisnosti Kosova u međunarodnim krugovima promenilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.