Ružić: I portir u SPS

Izvor: Akter, 23.Mar.2015, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: I portir u SPS

Premijera Vučića se ne plašim, stranku neću napustiti ako ne budem zamenik predsednika, a sebe ne vidim kao opozicionog političara, izjavio je Blicu poslanik i predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić

 Iako ga javnost vidi kao nekoga ko se ističe iz mase, ko po stavovima odudara od stranke čiji je član, a još više u odnosu na koalicione partnere svoje partije, Ružić kaže da podržava i SPS i Vladu i ono što one rade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
"Stavovi koje iznosim ne odudaraju od stavova SPS i ne vidim šta je sporno. Bilo bi loše kada bi svi mislili na identičan način, jer bi to značilo da ne mislimo mnogo", rekao je on.

O saradnji SPS i SNS, Ružić je rekao da je ona bazirana pre svega na odnosu dva lidera, Vučića i Dačića.

Prema njegovoj oceni, "to nije emocionalni odnos, nije ni brak iz interesa. Jedini interes je da radimo u interesu građana. Naši ministri vode tri resora u skladu sa ciljevima vlade premijera Vučića".

Na pitanje da li je Siriza moguća u Srbiji, Ružić je rekao da nije baš uveren.

"Ako želimo da se na odgovoran način bavimo politikom, ne možemo olako obećavati stvari koje su naučna fantastika. U Srbiji, u našem ambijentu, to nije moguće. Čak i da jeste, to neće raditi SPS", rekao je Tužić.

Upitan da li će napustiti stranku ako ga Dačić ne izabere za zamenika predsednika, Ružić je rekao da je to kao da ga pitaju da li bih počeo da navijam za Crvenu zvezdu.

"Mogu da budem i portir u SPS, ali stranku nikada ne mogu da napustim. Ne stavljam svoju političku sudbinu u ruke bilo kog pojedinca, pa ni svog prijatelja Ivice Dačića", naglasio je Ružić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.