Ružić: Bićemo stranka 21. veka

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Bićemo stranka 21. veka

Beograd -- Izvršni odbor SPS-a odlučivaće o broju potpredsedničkih mesta, za koje će se kandidati boriti na predstojećem kongresu partije 11. decembra.

Za kadrovska rešenja, predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić u Kažiprstu je rekao da nemaju nikakve veze sa eventualnom rekonstrukcijom Vlade Srbije.

Dugo najavljivani, istorijski Kongres socijalista, kako ga nazivaju lideri partije - pored kadrovskih rešenja, kaže Branko Ružić, treba da donese i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove ideje.

To znači i potpuni raskid sa svim onim za šta se SPS vezivao tokom devedesetih.

"Ne želim da nas bilo ko povezuje sa ratnim okruženjem, sa politički motivisanim atentatima, sa kriminalizovanim privrednim funkcionerima iz privrednih kompanija, da nas bilo ko povezuje sa nemaštinom, sa nečim za šta mi ni tokom devedesetih možda nismo bili 100 odsto odgovorni. Želimo da se pozicioniramo kao partija za XXI vek", rekao je Ružić.

Povodom odluke da predstanik Srbije ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Ružić objašnjava da je Vlada teško donela tu odluku, kao i da ne bi imao ništa protiv da se ona promeni ukoliko bude preispitivana.

Ta odluka biće i jedna od tema sednice Spoljnopolitičkog odbora Skupštine Srbije.

"Mislim da je nesmotreno doneta i da je mogla drugačije da bude kanalisana. Ali, prosto ako je već doneta, moramo onda da stanemo iza toga. Ne možemo se ponašati voluntaristički i govoriti o nekim stvarima jedan dan - jedno, drugi dan - drugo. Ako želimo da budemo principijelni, onda hajdemo biti principijelni. Ali ne sme niko da dovodi u pitanje opredeljenost Srbije za poštovanje ljudskih prava", ijavio je on.

Izbori unutar stranke aktuelni su i kod koalicionih partnera SPS-a, u Demokratskoj stranci. Ružić kaže da nova kadrovska rešenja nisu ni u kakvoj vezi sa najavljenom rekonstrukcijom Vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.